Временска прогноза за 5. март 2024.

Сутра се највише падавина очекује на југу Србије - у нижим пределима киша, на планинама снег. У осталим крајевима смена сунца и облака и тек понегде краткотрајна киша или пљусак. Кошава ће дувати још ујутру и пре подне, од средине дана северац. Температура степен-два нижа него данас, највиша дневна до 17 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

04.03.2024. Понедељак: Умерено наоблачење уз појачање јужног и југоисточног ветра, нарочито на планинама и у кошавском подручју, а на југу Баната очекују се и удари кошаве олујне јачине, током ноћи у слабљењу. Касно после подне и увече на југозападу и југу, а током ноћи и у већини крајева јужније од Саве и Дунава са кишом, а на високим планинама прелазак кише у снег. Највиша дневна температура од 14 до 19 °С. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Количина падавина ≥ 10 л/м² у периоду до 3 h.

05.03.2024. Уторак: Променљиво облачно уз смену сунчаних и облачних интервала и са локалном појавом краткотрајне кише или пљуска. Више падавина се очекује ујутро и пре подне на југу Србије где ће током већег дела дана бити претежно облачно, док ће на високим планинама падати снег. Ветар ујутро и пре подне слаб и умерен, источни и југоисточни, на подручју јужног Баната и доњег Подунавља повремено и јак. Од средине дана ветар ће бити у постепеном скретању на северни правац. Најнижа температура од 4 до 9 °С, а највиша дневна од 12 до 17 °С. Упозорење: Количина падавина ≥ 20 л/м² у периоду до 12 h, вероватноћа 80%.

06.03.2024. Среда: Претежно облачно, местимично са кишом или краткотрајним пљуском, а на високим планинама са снегом. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 4 до 8 °С, а највиша дневна од 13 до 17 °С.

07.03.2024. Четвртак: Претежно облачно, местимично са кишом или краткотрајним пљуском, а на планинама са снегом. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 2 до 6 °С, а највиша дневна од 10 до 14 °С.

08.03.2024. Петак: Променљиво облачно, у већем делу суво са сунчаним интервалима, а краткотрајне падавине очекују се још понегде у брдско-планинским пределима. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 1 до 5 °С, а највиша дневна од 9 до 13 °С.

 

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије