Читај ми!

Путеви у већем делу земље проходни, проблеми са струјом у планинским местима

Отклањају се последице снежног невремена. Ванредна ситуација је у Бабушници, Новој Вароши, Црној Трави, деловима Врања, а од данас и у Књажевцу. Проблеме са струјом имају домаћинства у појединим планинским местима у Новој Вароши и Црној Трави. Путеви у већем делу земље су проходни. На појединим деоницама има до 10 центиметара снега. Непроходни су путеви у Црној Трави, Сјеници, Тутину и Бабушници. Прилази зимским туристичким центрима су проходни. У Пријепољу је ванредна ситуација укинута, а Лим се повукао у корито.

АМСС: Пет путева трећег приоритета одржавања непроходно због снега

Ауто-мото савез Србије упозорио је возаче да буду опрезнији у брдско планинским областима, као и у Тимочкој крајини и у нижим пределима, јер постоји опасност од кише која ће се ледити местимично на тлу.

АМСС упозорава да је коловоз на неким деоницма у Србији влажан и да има снега до пет до 10 центиметра, као и то да је пет путева трећег приоритета одржавања непроходно због снежних падавина.

Према подацима АМСС, до 10 центиметара снега има на деоници Владичин Хан - Сурдулица - државна граница са Бугарском - гранични прелаз Стрезимировци. Пет центиметара снега је на следећим деоницама Боњинце - административна линија АП КиМ (Мутиводе), као и на путевима Власинско Језеро - граница са Бугарском и Света Петка - Трговиште.

Слична ситуација по питању снежног прекривача је, како се наовди АМСС на путу државна граница Црна Гора - гранични прелаз Јабука - Пријепоље, као и на путу Нова Варош - Аљиновићи. Пет ценитиметара снега је и на путу Јошаничка Бања - Копаоник.

Из АМСС прецизирају да су непроходни следећи путни правци трећег приоритета одржавања - крај деонице пута у изградњи - Негосавље, Предејане - Црна Трава, Састав Река - Стрезимировци. Одвраћеница - Преко Брдо као и Рашка - Кути - Одвраћеница.

Према пинформацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије" на наплатним станицама нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на путничким терминалима, док је на теретним терминалима на прелазу Хоргош, на излазу из земље, чекање шест сати, на Келебији пет сати, на Батровцима осам сати, на Бездану и Богојеву по четири.

На граничном прелазу Шид и Градина на излазу теретњаци чекају по три сата, а на Сремској Рачи четири. На осталим прелазима нема задржавања за све категорије возила.

Опширније Краће

Стигла струја у Расински округ

Радници крушевачке Електродистрибуције, који су од суботе на терену, успели су током дана да санирају све кварове на трафостаницама и далеководима у Расинском округу, до којих је дошло због обилних снежних падавина.

Ангажовањем тешке механизације ЈКП "Расина" Брус рашчићени су сви путни правци у поткопаоничком крају, осим до засеока Цветковићи у Кривој Реци, што се очекује током сутрашњег дана.

Опширније Краће

У Сврљигу већина домаћинстава добила струју

Из Електродистрибуције Србије саопштавају, у Сврљигу је већина домаћинстава добила струју.

Око 200 домаћинстава је због квара данас без струје, али се очекује брзо санирање.

Опширније Краће

Пронађено тело несталог Милинко Чорбића (53) из села Река у подножју Рудна. Тело су мештани нашли 200 метара од његове куће. Потрага за Милинком трајала је од суботе после подне.

Тело су мештани нашли 200 метара од његове куће. Милинко Чорбић је трактором кренуо ка породици у Студеници али је због сметова одустао на два километра од куће, оставио трактор и пешице кренуо натраг.

Опширније Краће

Ванредна ситуација и у Књажевцу

Од данас је и на територији Књажевца на снази ванредна ситуација.

Ванредна ситуација у тој општини проглашена је због проблема које је изазвао снег.

Опширније Краће

У општини Сврљиг седам села без струје

У општини Сврљиг седам села још увек без струје. На терену су биле и током ноћи све расположиве екипе али се ради о великим кваровима

Опширније Краће

Бела Река и Јасеново и даље вез струје у нововарошком крају

У нововарошкој општини су без струје још увек мештани Месне заједнице Бела Река и део Месне заједнице Јасеново (засеок Ојковица), како су екипе на терену, очекује се да ће до краја дана стићи струја и до њих.

Током дана биће прочишћено и до свих засеока Нове Вароши, где је још увек на снази ванредна ситуација. Без струје је и део потрошача у Прибоју (20 домаћинстава у селу Ограда) и мање од 100 потрошача у Пријепољу (Гостун).

 

Опширније Краће

У бруском крају без струје 29 домаћинстава

У бруском крају због квара на трафо станици без струје је још само 29 домаћинстава у планинском засеоку Симићи.

ЈКП "Расина" из Бруса ради на рашчишћавању пута и очекује се да ће раднициЕлектродистрибуције ускоро отклонити квар и нормализовати снабдевање.

Опширније Краће

Нормализација ситуације у Врању

У делу Врања где је пре два дана проглашена ванредна ситуација, ситуација се нормализује.

Од јуче су проходни државни путни правци на територији града, данас је сва механизација упућена ка локалним сеоским путевима, кажу у градском Штабу за ванредне ситуације.

Рашчишћавају се и поједини махалски путеви у Пољаници, а како сазнајемо, и снабдевање струјом је нормализовано у том крају.

Опширније Краће

Извештај Силвије Пашајлић

Мештани села у планинском крају Ивањице ових дана проблеме имају са снабдевањем електричном енергијом.

Због честих кварова, производњу нису могле да организују ни нека предузећа.

Репортер РТС-а јавља да нису решени сви проблеми који су задесили мештане Ивањичких села, али и села која се налазе у непосредној близини саме вароши.

Проблема нема на главним путним правцима, сви су проходни, али се до многих домаћинстава још увек не може доћи па се чисте и локални путеви, односно ти сеоски путеви у планинском крају.

 

Опширније Краће

Снег који је током викенда падао у деловима Србије направио је проблеме мештанима појединих села која су без струје. Посла је било и за спасиоце који су из завејаног аутобуса на путном правцу Врање – Крива Феја, код Соколовца, евакуисали грађане.

 У Новој Вароши око 580 домаћинстава и даље је без струје, у Црној Трави око 200 мештана.

Путеви првог и другог приоритета су проходни али на појединим деоницама има до 10 центиметара снега.

Непроходни су путеви у Црној Трави, Сјеници, Тутину и Бабушници, док су прилази зимским туристичким центрима проходни.

Ванредна ситуација је укинута у Пријепољу, која је уведена због обилних падавина, а Лим се повукао у корито.

понедељак, 26. фебруар 2024.
12° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво