Читај ми!

Временска прогноза 5. фебруар

Снег још ноћас и сутра ујутру. Затим постепен престанак падавина, али због јаког ветра биће мећава и даље стварање снежни наноси. Прогностичари упозоравају на поледицу, али и на дубоки минус изнад 1000 метара надморске висине где ће бити и испод минус 15 степени. На северу сутра и периоди сунчаног времена, а снег ће на југу увече престати. Снажан северни продор доноси арктички ваздух у наше пределе, па се до среде прогнозирају ледени дани. Сутра јутарња температура у нижим пределима од -6 степени , највиша дневна до 1 степен. У Београду зубато сунце, а поподне слабљење ветра. Температура у најтоплијем делу дана неће прећи нулу.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

05.02.2023. Недеља: Јутро хладно са слабим и умереним мразем. Током дана умерено до потпуно облачно, хладно и ветровито. На северу са сунчаним интервалима, а у осталом делу местимично са слабим снегом уз постепени престанак падавина после подне и увече. У брдско-планинским пределима мање повећање висине снежног покривача, али се услед јаког ветра очекује и локално стварање снежних наноса. Ветар слаб и умерен, на северу, истоку и у планинским пределима повремено и јак, северни и северозападни. Крајем дана у слабљењу. Јутарња температура од -6 до -1, највиша дневна од -2 до 1 степен. Упозорења: У нижим пределима Tmin<-5 степени, вероватноћа 95%. У планинским пределимa Tmin<-15 степени, вероватноћа 95%. Снег, формирање/мање повећање снежног покривача, вероватноћа 95%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

06.02.2023. Понедељак: Хладно са умереним јутарњим мразем. У току дана на североистоку и истоку претежно сунчано, у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, на планинама провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, на северу и у планинским пределима повремено јак, северни и северозападни. Најнижа температура од -9 до -5, највиша од -3 до 2 степена. Упозорења: У нижим пределима Tmin<-5 степени, вероватноћа 95%. У планинским пределимa Tmin<-15 степени, вероватноћа 95%.

07.02.2023. Уторак: Хладно са умереним, понегде и јаким јутарњим мразем. У току дана променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб, на истоку и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -12 до -5, а највиша дневна од -2 до 2 степена. Упозорења: У нижим пределима Tmin<-10 степени, вероватноћа 90%. У планинским пределимa Tmin<-15 степени, вероватноћа 95%.

08.02.2023. Среда: Хладно са умереним, понегде и јаким јутарњим мразем. У току дана изнад већег дела земље претежно сунчано, понегде уз умерену облачност. Ветар слаб, северни и североисточни, после подне у скретању на источни. Најнижа температура од -12 до -6, а највиша дневна од -2 до 0 степени. Упозорења: У нижим пределима Tmin<-10 степени, вероватноћа 90%. У планинским пределимa Tmin<-15 степени, вероватноћа 95%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 09.02.2023. до 13.02.2023.)
Претежно сунчано и хладно. Ујутру умерен, понегде и јак мраз, а дневна температура биће у мањем порасту.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво