Читај ми!

Временска прогноза 4. фебруар

У нашој земљи и киша и снег. На снази је жути метео-аларм, очекује се 10-20 л/м2, на планинама до 20 цм снега, Највиша дневна температура од 3 до 7 степени. У главном граду облачно с кишом, увече снег, температура до 4 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

04.02.2023. Субота: Умерено до потпуно облачно, у нижим крајевима местимично са кишом, суснежицом и снегом, на планинама са снегом. У нижим пределима јужније од Саве и Дунава формирање снежног покривача висине од 5 до 10 cm, док се на планинама очекује нових 10 до 20 cm, али уз вејавицу/мећаву и стварање снежних наноса. После подне на северу Србије престанак падавина, увече и разведравање. Дуваће умерен и јак северни и северозападни ветар, који ће повремено достизати олујне ударе. Најнижа температура од -2 до 4, највиша дневна од 3 до 7 степени. Упорозења: Снег, формирање/мање повећање снежног покривача, вероватноћа 95%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 95%.

05.02.2023. Недеља: Умерено до потуно облачно, на северу пре подне и претежно ведро, у већем делу суво уз делимично разведравање, а снег се очекује још понегде у брдско-планинским пределима уз мање повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, на истоку ујутру и пре подне повремено и јак, северозападни, током дана у слабљењу. Најнижа температура од -5 до -1, највиша од -2 до 2 степена. У нижим пределима Tmin<-5 степени, вероватноћа 95%. У планинским пределимa Tmin<-15 степени, вероватноћа 95%. Снег, формирање/мање повећање снежног покривача, вероватноћа 95%.

06.02.2023. Понедељак: У већем делу земље очекује се ледени дан. Током дана умерено облачно, само се на планинама очекује провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -7 до -4, највиша од -2 до 1 степен. Упорозења: У нижим пределима Tmin<-5 степени, вероватноћа 90%. У планинским пределимa Tmin<-15 степени, вероватноћа 80%.

07.02.2023. Уторак: Изнад већег дела земље претежно ведро, само у западним деловима мало до умерено облачно. Ветар слаб, на истоку и умерен северни и северозападни. Најнижа температура од -8 до -4, а највиша дневна од -2 до 1 степен. Упорозења: У нижим пределима Tmin<-5 степени, вероватноћа 90%. У планинским пределимa Tmin<-15 степени, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 08.02.2023. до 12.02.2023.)
Наредних дана претежно ведро или мало облачно. Ујутру мраз, у среду дневна температура око 0 степени, а у другој половини следеће седмице дневна температура биће у порасту.

уторак, 26. септембар 2023.
° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"