Читај ми!

РХМЗ упозорава на велику количину снега за викенд

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење за подручје Србије на снег и стварање снежних наноса сутра и у недељу.

РХМЗ наводи да ће се сутра у планинским пределима на југу и западу Србије повећати висина снежног покривача, локално за преко 15 центиметара за 24 сата.

У недељу ће у већем делу Србије падати снег. У нижим пределима стварање снежног покривача висине од 5 до 25 центиметара, а на планинама и више, само ће се на северозападу земље задржати суво време.

Нарочито обилне падавине се очекују у брдско-планинским пределима источне и југоисточне Србије, где може пасти и до 50 центиметара новог снега. Дуваће јак северни ветар, који ће понегде достизати и ударе олујне јачине уз стварање снежних наноса.

На подручју Београда, у недељу биће ветровито са снегом - у нижим деловима града од 5 до 15 центиметара снега, у брдским око 20, а на Авали и Космају и до 30 cm новог снега, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Апел возачима: Без зимске опреме и ланаца не крећите на пут

"Путеви Србије" апелују да учесници у саобраћају буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

"Апелујемо да учесници у саобраћају користе зимске пнеуматике, да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу", саопштили су "Путеви Србије".

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво