Временска прогноза - 11. децембар

Облачно и хладно, у нижим пределима киша и суснежица, а на западу Србије и у планинским пределима снег уз стварање/повећање висине снежног покривача. Више падавина у централним и јужним крајевима Србије. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима јак, у Војводини северни, у осталим крајевима јужних праваца, али ће до краја дана и у тим крајевима скренути на северни. Највиша температура од 2 до 7 степени. У току ноћи киша ће постепено прелазити у снег и у нижим пределима, а северни ветар биће у појачању.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

11.12.2021. Субота Облачно и хладно, у нижим пределима киша и суснежица, на планинама снег. Више падавина у централним и јужним крајевима. Ветар слаб и умерен, на југу Баната, у Поморављу и доњем Подунављу повремено јак, јужних и источних смерова. У току дана ветар ће бити у скретању на северни прво у Војводини, а увече и у осталим крајевима. Најнижа температура од -2 до 3, највиша од 3 до 7 степени. Увече и у току ноћи прелазак кише у снег и у нижим пределима, а северни ветар биће у појачању. Упозорење: Повећање снежног покривача изнад 1000 m ≥ 15 cm за 12h, вероватноћа 90%.

12.12.2021. Недеља Облачно и хладно са снегом, само ће се на северозападу задржати суво. Ветар јак северни, понегде и са ударима олујне јачине. У нижим пределима стварање снежног покривача од 5 до 25 cm, а на планинама и више уз стварање снежних наноса. Нарочито обилне падавине очекују се у брдско-планинским пределима источне и југоисточне Србије где може пасти и до 50 cm новог снега. Најнижа температура од -1 до 1, највиша од 1 до 3 степена. Упозорење: Повећање снежног покривача изнад 1000 m ≥ 30 cm за 12h, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s вероватноћа 90%.

13.12.2021. Понедељак Претежно облачно уз слабљење и постепени престанак снега, само се у Војводини очекује делимично разведравање. Удари северног и северозападног ветра биће у слабљењу. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од 0 до 3 степена. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

14.12.2021. Уторак Умерено до потпуно облачно, хладно и углавном суво, само још понегде у планинским пределима провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -4 до 1, највиша од 0 до 3 степена.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 15.12.2021. до 19.12.2021.)
Ујутро слаб мраз. Током дана умерено до потпуно облачно, у среду суво, а затим до краја периода поново слабе мешовите падавине (киша и снег), на планинама снег.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво