Путеви проходни, опрез због поледице

Сви путеви у Србији су проходни, али проблем у саобраћају ствара магла у Војводини, док поледице има у целој земљи. Teмпературе су у минусу, а лепше време очекује се од суботе. Грађанима се очекује опрез због утабаног снега који се заледио при тлу.

У целој земљи температуре су у минусу, па надлежни саветују опрез у саобраћају због поледице.

Слаб снег за сада пада само на југу земље, а како су најавили метеоролози падавине ће се проширити и на остале делове земље у току дана. 

На државном путу Мионица–Брежђе–Дивчибаре–Каона има расквашеног снега до пет центиметара. Због тога се препоручује опрезна вожња. На том путу важи забрана саобраћаја за камионе са приколицом и шлепере.

На регионалним путевима Ваљево – Бајина Башта преко Дебелог брда, затим Ваљево–Лелић– Пожега такође је забрањен саобраћај за теретна возила.

Сви путни правци у Шумадији су очишћени, проходни и нема проблема у функционисању саобраћаја, потврђено је РТС-у у Предузећу за путеве Крагујевац.

Екипе де журају на девет пунктова, а 24 камиона са око 200 људи ангажовано је у зимској служби.

Према речима Владимира Бјелановића из Предузећа за путеве, ради се по приоритетима. На коловозе се баца чиста со, чист агрегат, а поједине деонице се само чисте.

Све улице првог и другог приоритета у Крагујевцу очишћене су, посуте мешавином соли и ризле и проходне за саобраћај, а девет екипа ЈКП "Шумадија" је на терену: пет у граду, а четири на сеоском подручју.

Због снега у чачанским селима пуцали су далеководи, стубови, било је кратких спојева, бројних кварова на далеководима и трафостаницама. 

Нека села су више од 40 сати била и без воде и без струје. Кварови су сада санирани. 

 

На подручју Јабланичког округа проходни су сви путни правци. Сва механизација је на терену, стигла је и до наудаљенијих села на територији града Лесковца која се налазе дуж административне линије са Косовом и Метохијом, рекао је за РТС Новица Николић, директор ЈП "Урбанизам и изградња" у Лесковцу.

У планинској Црној Трави висина снега је двадесетак центиметара, има струје, раде телефони и нема никаквих проблема, потвдио нам је председник ове општине Славољуб Благојевић.

У Власотинцу обавештавају грађане да све проблеме пријаве на телефон 1985

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара