Проблеми због снега у чачанским селима, од суботе топлије

Од четвртка у већем делу Србије пада снег, а мраз је однео и трећу жртву. Главни путеви су проходни, али поледица је и даље на путевима и тротоарима. У чачанским селима скоро два дана није било струје и воде. Од среде мало топлије, док се лепше време очекује у суботу.

Због снега у чачанским селима пуцали су далеководи, стубови, било је кратких спојева, бројних кварова на далеководима и трафостаницама.

Нека села су више од 40 сати била и без воде и без струје. Кварови су сада санирани.

Братислав Зечевић из Градског штаба за ванредне ситуације каже да је интервенција цивилне заштите почела са првим снегом и да су у претходна два дана чишћени путеви до манастира у Овчарско-кабларској клисури.

Апелује на грађане који имају неки проблем, кварове или друге штете од елементарних непогода, да то пријаве на бесплатни број 088 112 092, који је доступан 24 сата.

"Сви становници могу да пријаве проблем, непроходне путеве, потребу за евакуацијом и збрињавањем. Захвалио бих се комшијама и родбини која нас позове, када сазнамо за неку ситуацију одмах кренемо на терен где процењујемо да ли је потребна евакуација, или треба доставити лекове старијим особама", каже Зечевић.

Додаје да тој служби недостају људи који ће ићи на терен, као и нека механизација, али да и са овим чиме располажу грађани могу бити спокојни.

Снег је од четвртка када је почео да пада изазвао проблеме у саобраћају, али и при кретању пешака.

Мраз је до сада однео три живота. Током јучерашњег дана бескућник из Пријепоља пронађен је мртав у Новом Пазару, а претходно су у Срему пронађена два смрзнута мушкарца – један у селу Лаћарку код Сремске Митровице, а други у Шиду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије