Масакр у Пакистану

Стравичан напад бомбаша самоубица на северозападу Пакистана, најмање 65 мртвих, на стотине рањених. Рушевине крију још жртава, из локалног затвора побегло 28 осуђеника. Оштећене радње, возила, канцеларије локалних власти.

Према најновијем билансу, најмање 65 људи, међу којима и жене и деца, убијено је у нападу бомбаша самоубица, испред канцеларије локалног званичника на северозападу Пакистана, саопштиле су власти.

"Циљ напада није јасан, могао би бити локална админситрација или чланови групе племенских вођа којима је поверено да преговарају о миру са талибанима и који се често састају у мојој канцеларији петком" рекао је Расол Кан, председник локалне управе.

Очевици су изјавили да је међу убијенима петоро деце, старе између пет и десет година, као и неколико жена.

Агенције су претходно јавиле да је у нападу погинуло најмање 48 људи, када је нападач на мотоциклу дигао себе у ваздух, испред локалне владине канцеларије у селу Јакагунд, у области Мохманд, паштунској племенској зони близу границе с Авганистаном, где је пакистанска војска последњих недеља покренула акцију против талибанских екстремиста.

У експлозији је уништено или оштећено око 70-80 радњи, неколико возила, канцеларија локалне власти, а оштећена је и зграда затвора, одакле је највероватније побегло 28 осуђеника.

Данашњи напад указује да су талибански екстремисти и даље јаки у пакистанској племенској области код границе са Авганистаном, упркос пакистанским војним офанзивама и да одатле покрећу прекограничне акције на међународне снаге у суседном Авганистану, наводи америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије