Бахатост на државни рачун

После скандала са ненаменским трошењем државног новца двојица државних секретара француске владе поднели оставке, због изнајмљивања приватног авиона за 116.500 евра и куповине кубанских цигара за 12.000 евра.

Двојица државних секретара у француској влади поднели су оставке после скандала са ненаменским трошењем државног новца, у тренутку када се Француска бори да обузда буџетски дефицит.

Државни секретар за сарадњу Ален Жојанде и државни секретар за развојни план за Париз Кристијан Блан, поднели су оставке, саопштено је из канцеларије француског председника Николе Саркозија.

Жојанде се нашао на мети критика после изнајмљивања приватног авиона за суму од 116.500 евра, како би присуствовао састанку у Мартинику, док је Блан за 12.000 евра од новца пореских обвезника купио кубанске цигаре.

Француски сатирични дневник "Оковани патак" недавно је објавио да је Жојанде добио нелегалну дозволу за градњу како би малу кућу претворио у вилу, на земљишту које поседује у близини Сан Тропеа на француској ривијери.

Жојанде је демантовао да је учинио ишта неправилно, али је касније одустао од те дозволе.

Посао који је обављао Жојанде преузеће француски шеф дипломатије Бернар Кушнер, а у случају Блана, министар за руралне и територијалне послове Мишел Мерсије, наводи се у саопштењу Саркозијеве канцеларије.

Француски медији су изнели спекулације да би оставке мање истакнутих државних функционера могле да скрену пажњу са утицајнијих фигура, које су се такође нашле на удару медија.

Министар рада Ерик Верт повезиван је са утајом пореза у коју је умешана најбогатија жена Француске, наследница "Лореала" Лилијан Бетанкур.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије