Добровољно киднапован?

На интернету се појавио снимак у којем човек тврди да је Шакрам Амри, ирански нуклеарни физичар, који је нестао пре годину дана. Иран је тада оптужио ЦИА-у да га је киднаповала, амерички медији су објавили да је научник пребегао у САД.

Недавно се на интернету појавио видео у којем човек који се представља као ирански нуклеарни научни Шакрам Амри тврди да га је отела ЦИА, али да је успео да побегне.

Научник каже да су га у Медини киднапове ЦИА и обавештајна служба Саудијске Арабије, да је пребачен у САД, али да је успео да побегне и да се крије у граду Таксону, у Аризони.

Прошле године, нуклеарни физичар Шакрам Амири, професор на Малек Аштар универзитету у Ирану, мистериозно је нестао док је био на ходочашћу у муслиманском светом граду Медини.

Иранско министарство иностраних послова тада је оптужило САД да су отеле Амирија и да га против његове воље држе негде у тој земљи.

Техеран, који тврди да има и доказе о томе, обавестио је о свему швајцарску амбасаду у Ирану, која у тој земљи штити америчке интересе, јер између две земље не постоје дипломатски односи.

Ни ЦИА, ни швајцарска дипломатија до сада се нису огласиле ни поводом нестанка научника, ни поводом доказа за које Техеран тврди да поседује.

У међувремену, америчка телевизијска мрежа АБЦ је објавила да је научник искористио одлазак на ходочашће да би добровољно пребегао у САД и постао сарадник ЦИА-е.

На твдње изнете преко интернета до сада није реаговала ни ЦИА, али ни званични Техеран.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије