Штрајк у Шпанији

Шпанија паралисана штрајком запослених у метроу, због плана штедње владе који подразумева и смањење плата запослених у јавном сектору за пет одсто.

У Шпанији је почео тродневни штрајк запослених у метроу. Разлог обуставе рада је план штедње владе који подразумева и смањење плата запослених у јавном сектору за 5 одсто.

Првобитно, та мера није требало да обухвати и државне транспортне фирме, али су власти Мадрида прошириле редукцију зарада и на запослене у метроу. На штрајк је позвано пет синдиката, па је саобраћај преполовљен, чиме је погођено два милиона путника.

Шпанска влада покренула је реформу тржишта рада, пошто је земља суочена са великом незапосленошћу, највећом у Европској унији, јер је сваки пети радник без посла.

Власти у Мадриду желе и да увере инвеститоре да су способне да спроводе непопуларне реформе. Циљ је уштедети 15 милијарди евра и смањити велики буџетски дефицит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара