Нафтна мрља на плажама Хургаде

Туристи на обали Црвеног мора код Хургаде и Ел Гуне одлазе због цурења нафте са једне платформе. До сада 12 хотела јавило да има проблема на плажи.

Нафта је исцурела у Црвено море из једне од 180 нафтних платформи у Египту, хотели су пријавили да имају велике проблеме а туристи одлазе пред еколошком кризом на помолу, јавио је Дојче веле.

Региони на обали Црвеног мора код Хургаде и Ел Гуне до сада су били поштеђени од терористичких напада, међутим сада се чини да би могли да буду погођени једном другом страхотом - нафтом, навео је немачки радио.

Рониоци више не могу да роне на северу Хургаде а туристи не могу ни да улазе у море.

Ел Гуна се налази 22 километра северније, а нафтна мрља је током викенда стигла из правца севера и загадила Буза плажу, додао је Дојче веле.

Нафта је вероватно прошле недеље исцурела код нафтне платформе неколико десетина километара северно од летовалишта Ел Гуна, а влада је о томе ћутала. Сада се размере катастрофе повећавају.

Нарочито је погођен национални парк "Северна острва" који се налази око 100 километара северно од Хургаде, где су пронађене мртве птице, умазане нафтом.

Званични представник нафтне компаније изјавио је агенцији АП да је нафтна мрља дужином 160 километара загадила обалу Црвеног мора. О којој количини нафте је реч за сада није познато.

Обалска стража говори о 30-40 барела, а комора за водене спортове сматра да је реч о неколико хиљада барела.

До сада је 12 хотела јавило да има проблема са нафтом на плажи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара