Читај ми!

Словачки министар полиције: Испитујемо могућност да атентатор на Фица није деловао сам

Матуш Шутај-Ешток, министар унутрашњих послова Словачке каже да тамошњи званичници разматрају и могућност да на премијера Роберта Фица атентат није извршио "вук самотњак".

Матуш Шутај-Ешток навео је да се на основу оперативних информација разматра и могућност да иза злочина стоји група људи.

"Два сата након извршења дела, извршиоцу је обрисана сва историја на Фејсбуку и комуникације, а то, по свему судећи, нису учинили ни он ни његова супруга", истакао је Шутај-Ешток, преносе словачки медији.

Словачки министар је позвао људе да престану да кују завере око атентата на словачког премијера и истакао да саучесници нису две особе из Хандлове, како се шире гласине на друштвеним мрежама.

Шутај-Ешток је, такође, именовао четири особе оптужене за претње или одобравање атентата.

Заменик премијера и министар одбране Роберт Kалињак саопштио је да ће Савет за државну безбедност Словачке заседати у среду, 22. маја, да би се позабавио ситуацијом после атентата на премијера Роберта Фица.

Додао је да је здравствено стање словачког премијера тешко али стабилно и да су прогнозе позитивне.

Kалињак је казао новинарима да су лекари на јутарњем конзилијуму утврдили да је премијер ван животне опасности, али да је његово стање тешко, пренео је портал Aktuality.

Лекари су, такође, одлучили да Фицо за сада не буде пребачен из болнице у Банској Бистрици.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије