Штајнмајер уместо Солане?

Хавијер Солана у октобру одлази са функције виског представника ЕУ за спољну политику и безбеденост, један од могућих наследника је и шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер, пише "Велт".

Шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер из Социјалдемократске партије је један од могућих кандидата за место виског представника Европске уније за спољну политику и безбеденост, јер Хавијер Солана у октобру одлази са те функције, тврди немачки "Велт".

Лист пише да шведски министар иностраних послова Карл Билт већ месецима, "иза кулиса", ради на томе да наследи Солану, али и да ''у обзир долазе и Штајнмајер и бивши белгијски премијер Ги Верхофстад".

Притом се додаје да би се Штајнмајерове социјалдемократе, у случају да он оде у Брисел, морале одрећи места шефа дипломатије.

"Велт" је подсетио да је Солана протеклог викенда најавио повлачење, оцењујући да он нема "више никакве шансе да га шпанска влада поново номинује за тај посао".

Солана би "радо да постане први шеф дипломатије Европске уније, али време је против њега...", навео је немачки лист, додајући да се у Бриселу очекује да би он могао убудуће да ради у некој инвестиционој банци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије