Тона кокаина у замрзнутим ајкулама

Заплењено више од тоне кокаина, сакривеног у замрзнутим ајкулама у Мексику. Наркокартели све креативнији у начинима кријумчарења дроге, а кокаин крију унутар запечаћених буради пива, религијских статуа, у комадима намештаја...

Мексичка морнарица запленила је више од тоне кокаина сакривеног у замрзнутим ајкулама, који су наркодилери покушали да прокријумчаре у САД.

Припадници морнарице су, након претраге једног теретног брода у јужној мексичкој држави Јукатан, пронашли више од 20 смрзнутих ајкула које су биле напуњене таблама кокаина.

"Пронашли смо више од тоне кокаина уз помоћ детектора и паса трагача", изјавио је командир мексичке морнарице Едуардо Виља.

Посада на броду је прво рекла да је реч о средству за конзервирање меса, али се касније испоставило да је кокаин.

Аналитичари кажу да картели постају све креативнији у начинима кријумчарења дроге у САД. Полиција проналази кокаин сакривен унутар запечаћених буради пива, религијских статуа и у комадима намештаја.

Мексичка војска почела је обрачунавање с наркокартелима, а председник Мексика Фелипе Калдерон је послао 45 хиљада војника и припадника полиције широм земље да зауставе моћне наркокартеле, који су и даље присутни.

Та чињеница веома забрињава Вашингтон, јер се обрачунавање са наркокартелима проширује и на неке америчке савезне државе, попут Аризоне.

Прошле седмице мексичка полиција је пронашла једну од највећих лабораторија за производњу метамфетамина у земљи.

Када су полицајци пронашли огромну цистерну за воду у забаченом делу северне државе Синалоа мислили су да се ради о води за заливање плантаже марихуане.

Вода из танкера, међутим, пребацивана је у две велике шупе у којима је пронађено око 50 хиљада литара ефедрина, хемикалије која се користи за прављење метамфетамина, а што је довољно за производњу око 40 тона ове дроге, или 309 милиона појединачних доза.

У Мексику је ове године у обрачунима полиције и шверцера дрогом погинуло око 2.750 људи, а прошле око 6.300.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво