Убијен полицајац у Дагестану

Један полицајац убијен, а други повређен у размени ватре са неидентификованим лицима у у јужној руској аутономној републици Дагестан, преноси Итар тас.

У размени ватре са неидентификованим лицима, у јужној руској аутономној републици Дагестану, данас је један полицајац убијен, а други повређен, јавља Итар тас.

"Напад се догодио близу села Чонтаул, 70 километара северозападно од престонице Дагестана Махачкале, када су полицајци кренули у потрагу за једним криминалцем", изјавио је званичник служби безбедности за руску агенцију.

Америчка новинска агенција "Асошијејтед прес" (АП) преноси да је министар унутрашњих послова Дагестана Вјачеслав Гаджијев прецизирао да су три побуњеника током вожње отворила ватру на полицијске званичнике.

"Црне удовице"

Руски истражни органи идентификовали су јуче удовице чеченских вођа, за које се сумња да су извршиле самоубилачке бомбашке нападе на метро у Москви.

Једна је 17-годишња Џенет Абдурахманова, супруга прошле године убијеног "емира Дагестана" Магомедова, док се за другу сумња да је 20-годишња Марка Устаканова.

Обе жене су "Црне удовице", како у Русији називају удовице чеченских побуњеника, убијених у сукобима са руским снагама реда.

Истражитељи сумњају да је напад на станицу Парк културе, у којем је убијено 19 људи, извела 20-годишња Чеченка Марка Устаканова, удовица дагестанског побуњеника Саида Емина Кизријева, убијеног у октобру прошле године.

Руске власти спроводе опсежне операције у борби против побуњеника на Северном Кавказу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије