Лажни ирачки војници убили 25 особа

Најмање 25 људи погинуло јужно од Багдада у нападу наоружаних особа обучених у униформама ирачке војске, саопштили су ирачки званичници.

Наоружане особе обучене у униформе ирачке војске убиле су рано јутрос у једном селу јужно од Багдада 20 мушкараца и пет жена, рекли су извори блиски министарствима унутрашњих послова и одбране.

"Мушкарци у униформама и у возилима која личе на она која користи војска напали су три куће у селу Суфија, у области Хур Раџаб и убили 25 особа", изјавио је представник Министарства унутрашњих послова.

Исти извор наводи да су нападачи прво везали жртве, а затим их убили.

У Министарству одбране су навели да су жртве биле из "породица чији су чланови припадници јединица Сахва".

Реч је о сунитским борцима који су се 2006. године определили за ирачке власти и почели да се боре против дојучерашњих сабораца из ирачког огранка Ал-Каиде.

Припадници јединица Сахва су често на мети ирачког огранка Ал-Каиде, која, иако у великој мери ослабљена након опсежне америчко-ирачаке офанзиве 2007. године, и даље има капацитете да изводи нападе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије