Путин у Венецуели

Руски премијер ће са Угом Чавесом и Евом Моралесом разговарати о питањима одбране, енергетике и пољопривреде. Чавес најавио јачање безбедносне везе Москва и Каракаса.

Председник владе Русије Владимир Путин допутовао је у посету Венецуели, током које ће разговарати са председником Угом Чавесом и лидером Боливије Евом Моралесом.

Са двојицом јужноамеричких званичника, Путин би требало да разговара о питањима из области одбране, енергетике и пољопривреде, пренела је агенција Ројтерс.

Левичарски лидер Венецуеле Уго Чавес изјавио је нешто раније да ће Москва и Каракас ојачати безбедносне везе, како би "било настављено повећање одбрамбених капацитета Венецуеле".

"Ми нећемо произвести атомску бомбу, али ћемо развијати нуклеарну енергију у мирољубиве сврхе", рекао је Чавес на јуче одржаном састанку његове владе.

Суочена са недостатком електричне енергије што је довело до масовних рестрикција, Чавесова влада окреће се Ирану и Русији како би јој те земље помогле да развије атомску енергију, наводи Ројтерс.

Током Путинове посете предвиђено је формирање заједничког предузећа између државне нафтне компаније Венецуеле "ПДВСА" и конзорцијума руских фирми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије