Медведев променио време

Највећа држава света Русија, са досадашњих 11, број временских зона смањила на девет. Захтев издао председник Дмитриј Меведев, који сматра да ће смањење временских зона допринети лакшем управљању државом, развоју економије и уштеди енергије.

Док су Европљани часовнике померали сат унапред када почиње летње рачунање времена, у Русији је, са досадашњих 11, број временских зона смањен на девет.

Такав захтев издао је председник Дмитриј Медведев који сматра да ће смањење временских зона допринети лакшем управљању државом, развоју економије и уштеди енергије.

Највећа држава света, која се простире на два континента и обухвата око 17 милиона квадратних километара, тако време рачуна на девет, уместо 11 начина.

Пословни људи на крајњем истоку земље сада ће бити доступнији током радног времена у Москви, а дужи дани током лета допринеће уштеди електричне енергије.

Источна Република Удмуртија и подручје Самаре на југоистоку, сада чине исту временску зону са Москвом. Казаљке на сату први пут једнако откуцавају у сибирској регији Кемерову, на Камчатки и Чукотки на руском далеком истоку, а та зона је за сат ближа престоници.

Ово је, вероватно, тек први корак у смањивању броја временских зона у Русији, јер постоје предлози да се сведу на само пет. И Сједињене Државе и Кина ефикасно функционишу са неупоредиво мање зона.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије