Ухапшен шеф наркокартела у Мексику

Хосе Антонио Медина један од шефова наркокартела Ла Фамилија ухапшен је у Мексику. Медина, познат и по надимку Дон Пепе, месечно је у САД шверцовао 200 килограма хероина.

Мексичка полиција ухапсила је моћног трговца дрогом, познатог као "краљ хероина", за кога се верује да је сваке године у САД пребацивао на стотине килограма хероина, саопштили су  званичници.

Шеф полицијске јединице за борбу против наркотика Рамон Пеквено изјавио је да је Хосе Антонио Медина, чији је надимак Дон Пепе, ухапшен јуче на западу Мексика.

Пеквено је рекао да је Медина (36) радио за наркокартел Ла Фамилија и да је водио сложену кријумчарску операцију током које се сваког месеца шверцовало 200 килограма херона преко границе у Јужну Калифорнију, пренео је АП.

Медина је ухапшен дан након што је амерички државни секретар Хилари Клинтон посетила Мексико, где је обећала помоћ у борби против наркокартела, који све више угрожавају безбедност друштва.

Забринутост Вашингтона због насиља и крвавих сукоба наркобанди појачана је овог месеца, после убиства два америчка држављанина у граду Сијудад Хуарес, на граници са САД.

Скоро 18.000 људи је убијено у насиљу повезаном са дрогом откако је мексички председник Фелипе Калдерон кренуо у обрачун са наркокартелима када је ступио на дужност у децембру 2006. године.

Министарство финансија САД увело је јуче санкције за 54 члана две наркобанде из Мексика, за које тврди да су одговорни за недавна убиства близу мексичко-америчке границе.

Министарство је саопштило да су санкције наметнуте главним људима из моћног Заливског картела и његовог некадашњег крила Лос Зетас. Њима ће бити замрзнута сва имовина коју имају под надлежношћу САД, а Американцима је забрањено да послују са њима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије