Новa Гвинејa, више од 300 људи затрпано након што се активирало клизиште

Више од 300 људи и више 1. 100 кућа затрпано је након што се активирало клизиште које је сравнило са земљом забачено село Каокалам на северу Папуе Нове Гвинеје. Страхује се да је на стотине људи погинуло, јавили су локални медији, позивајући се на локалне званичнике.

Аустралијски јавни емитер јавио је да су четири тела извучена из тог подручја након што су екипе за хитне случајеве стигле до тог ретко насељеног подручја, пренео је Ројтерс.

Клизиште је блокирало приступ ауто-путу, због чега је једини могући начин да се дође до тога подручја помоћу хеликоптера, јавио је емитер.

Премијер Папуе Џејмс Марапе рекао је да су припадници служби за ванредне ситуације, војске и комуналних служби на лицу места и да учествују у потрази за преживелима и пружању помоћи.

Клизиште се активирало у петак ујутру у селу Каокалам у провинцији Енга, око 600 километара северозападно од главног града Папуе Нове Гвинеје, Порт Морсбија.

Више од шест села је погођено клизиштем у региону Мулитака у провинцији Енга, саопштило је аустралијско министарство спољних послова и трговине (ДФАТ).

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије