Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Повратак ИДФ-а на исток Кан Јуниса; пронађено више од 200 тела у комплексу Насер

Сукоб Израела и Хамаса – 199. дан. Израелске снаге поново су ушле у источни део града Кан Јуниса на југу Појаса Газе, тврде становници тог града, који су због новог напада ИДФ-а опет морали да напусте домове. Палестинске локалне власти такође саопштавају да је у том граду пронађено више од 200 тела у масовним гробницама у болничком комплексу Насер. Шеф израелских обавештајаца Арон Халива поднео је оставку због напада Хамаса на Израел 7. октобра. Израелски опозициони вођа Јаир Лапид позвао је премијера Бенјамина Нетанјахуа да поднесе оставку, следећи пример Арона Халиве.

Повратак ИДФ-а на исток Кан Јуниса; пронађено више од 200 тела у комплексу Насер Повратак ИДФ-а на исток Кан Јуниса; пронађено више од 200 тела у комплексу Насер

Пронађена je масовна гробница у комплексу Насер у Кан Јунису из које је засад извучено 50 тела, саопштиле су палестинске хитне службе у Гази.

Министарство здравља у Гази, које води Хамас, такође, пријавило је да се број убијених Палестинаца у изралеским нападима од почетка сукоба повећао на 34.097, а број повређених на 76.980.

Вођа политичког бироа Хамаса Исмаил Ханије истовремено је позвао блискоисточне и европске земље да зауставе могући израелски напад на град Рафу на југу Газе, упозоривши да би могао да доведе до масакра над палестинским становништвом.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи, у међувремену, позвао је иранске оружане снаге да "уче непријатељске тактике", истакавши да је Иран показао своју моћ током напада на Израел.

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху најавио је пак да ће Хамасу ускоро задати додатне и болне ударце како би повећао притисак да ослободи израелске таоце које држи у Гази.

Након медијских извештаја да ће САД увести санкције израелском батаљону Нецах Јехуда због наводног кршења права на Западној обали, Нетанјаху је рекао да ће се "свим снагама" борити против тих мера, док је ИДФ рекао да засад није упознат са америчким плановима.

За то време, Израел је подигао је оптужницу против сестре вође милитантне групе Хамас Исмаила Ханијеа, која је у притвору од 1. априла, због "подстицања и показивања солидарности са терористичком групом".

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво