Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

СБ УН у петак гласа о чланству Палестине у УН; Хезболах погодио мету на северу Израела, 18 повређено

Сукоб Израела и Хамаса – 194. дан. Савет безбедности Уједињених нација у петак гласа о палестинском захтеву за пуноправно чланство у УН, а на које би САД могао да стави вето, пише Ројтерс. Хезболах је преузео одговорност за напад на Араб ал Арамш у Израелу, током којег је повређено 18 људи. Камп Нусеират је седми дан заредом под ракетним и артиљеријским бомбардовањем. Убијено је на десетине Палестинаца, док је велики број повређен, јавља Вафа.

СБ УН у петак гласа о чланству Палестине у УН; Хезболах погодио мету на северу Израела, 18 повређено СБ УН у петак гласа о чланству Палестине у УН; Хезболах погодио мету на северу Израела, 18 повређено

Тензије између Израела и Ирана и даље постојане. Израел тврди да ће одговорити на напад Ирана, али тако да контраудар не изазове шири сукоб и да га не блокирају САД. Техеран, с друге стране, понавља да не жели тензије, али да ће узвратити још снажније.

Председник Русије Владимир Путин је разговарао са иранским колегом Ебрахимом Раисијем о ''заоштреној'' ситуацији на Блиском истоку. Техеран је разговарао и са Пекингом и истакао став да не жели даљу ескалацију.

Ројтерс пише да су се израелски тенкови вратили у поједине области на северу Појаса Газе, а које су напустили пре више недеља, док су авионима извели ваздушне ударе на Рафу.

UN Woman саопштила је да више више од 10.000 жена убијено је у Гази од почетка рата Израела и Хамаса. Међу женама убијеним на палестинској територији је око 6.000 мајки, а 19.000 деце је остало сирочад, наводи се у извештају.

Израел и даље намеће незаконита ограничења хуманитарној помоћи за Газу, саопштено је из Канцеларије УН за људска права, упркос тврдњама Израела и других да су ограничења ублажена.

Више тела је пронађено у масовној гробници у болници Шифа. "Десет тела до сада је извучено из масовне гробнице откривене у понедељак у болници Шифа у граду Гази. Многа од њих су жене и деца", рекао је директор Центра за хитне операције у Гази Мотасем Салах.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво