Читај ми!

Исламска држава прети нападима на фудбалске стадионе у Мадриду, Паризу и Лондону

Исламска држава је, преко своје фондације Ал Азаим, објавила претњу нападима на фудбалске стадионе у Лондону, Паризу и Мадриду уочи четвртфиналних утакмица Лиге шампиона, пише шпанска Марка.

Арсенал – Бајерн, Реал Мадрид – Манчестер сити, Атлетико Мадрид – Борусија Дортмунд и ПСЖ – Барселона су парови четвртфинала Лиге шампиона који су се нашли под претњом исламских екстремиста.

Престоница Шпаније под највећим је безбедносним изазовом будући да ће у два дана Реал Мадрид и Атлетико Мадрид угостити своје ривале.

Лист Марка пише да шпански званичници наводе да нема разлога за узбуну, и да су наводне претње Исламске државе, снаге безбедности већ примиле.

Како се наводи, за сада се ништа није променило по питању организације мечева у Мадриду, за који већ постоје посебне мере надзора, јер их шпанска полиција свакако сматра утакмицама високог ризика.

Безбедносни надзор над главним градом Шпаније већ је појачан јер се очекује велики број навијача из Манчестера и Дортмунда.

Шпански лист истиче и да није први пут да се Мадрид суочава са две узастопне утакмице на стадионима својих тимова у Лиги шампиона.

Марка подсећа да је финале Лиге шампиона између Реал Мадрида и Јувентуса у Кардифу одиграно  под затвореним кровом стадиона "Миленијум" због могућности од напада беспилотним летелицама.

Исламска држава је, преко своје фондације Ал Азаим, објавила графички приказ претње фудбалским стадионима у Лондону, Паризу и Мадриду.

Марка указује на то да је Исламска држава у неколико наврата јасно ставила до знања да је њен фокус на оно што назива 'меким циљевима', као што су велики спортски догађаји.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво