Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израелска војска напустила Кан Јунис, спрема се за Рафу; Блинкен: Добра понуда на столу, чека се Хамас

Сукоб Израела и Хамаса – 186. дан. Амерички државни секретар Ентони Блинкен тврди да је за преговарачким столом добра понуда и да је лопта сада у дворишту Хамаса. С друге стране, Хамас саопштава да израелски предлог не испуњава ниједан од захтева ове палестинске фракције. Израелска војска повукла се из Кан Јуниса, како би се спремила за офанзиву на Рафу. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху тврди "да је познат датум" када ће трупе ући у тај град на граници Појаса Газе са Египтом.

Израелска војска напустила Кан Јунис, спрема се за Рафу; Блинкен: Добра понуда на столу, чека се Хамас Израелска војска напустила Кан Јунис, спрема се за Рафу; Блинкен: Добра понуда на столу, чека се Хамас

Сукоб у Појасу Газе ушао је у 186. дан. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху тврди "да је познат датум" када ће трупе ући у град Рафу.

"Радимо на остваривању наших циљева све време, да би ослободили наше таоце и потпуно победили Хамас", рекао је Нетанјаху у обраћању нацији.

Министарство здравља у Гази тврди да је од почетка сукоба погинуло 33.207 Палестинаца, а да их је 75.933 рањено.

Израел је одбацио захтев Турске да се придружи међународним напорима ваздушних пошиљки хуманитарне помоћи за становнике Појаса Газе, због чега ће званична Анкара предузети нове контрамере против Израела, изјавио је турски министар спољних послова Хакан Фидан.

Председавајућа Савету безбедности Уједињених нација, амбасадорка Малте у УН Ванеса Фразије, проследила је захтев Палестине да постане пуноправни члан Светске организације надлежном Одбору за пријем нових чланица.

Током јучерашњег дана одржан је дијалог представника Израела и Хамаса. Амерички Си-Ен-Ен јавио је да је директор америчке Централне обавештајне агенције Бил Бернс у Каиру представио је нови предлог о прекиду ватре

Портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби наводи да се чека одговор Хамаса на најновији предлог о примирју и ослобађању талаца на преговорима који се воде у Каиру.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара