Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Си-Ен-Ен: Директор ЦИА изнео нови предлог о прекиду ватре; Нетанјаху: Познат датум уласка у Рафу

Сукоб Израела и Хамаса – 185. дан. У Каиру је почела нова рунда преговора Хамаса и Израела уз посредовање САД-а, Катара и домаћина Египта. Амерички Си-Ен-Ен јавља да је директор америчке Централне обавештајне агенције Бил Бернс представио нови предлог о прекиду ватре. Бела кућа тврди да се још увек чека званичан одговор палестинских представника. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху истиче да је познат датум уласка трупа ИДФ-а у Рафу, док је војска наставила рације дуж Западне обале.

Си-Ен-Ен: Директор ЦИА изнео нови предлог о прекиду ватре; Нетанјаху: Познат датум уласка у Рафу Си-Ен-Ен: Директор ЦИА изнео нови предлог о прекиду ватре; Нетанјаху: Познат датум уласка у Рафу

Борбе у Појасу Газе трају пола године, а израелски премијер Бенјамнин Нетанјаху тврди "да су на корак од победе", док војска најављује офанзиву на Рафу и север палестинске енклаве.

Египат ће бити домаћин нове рунде преговора о могућем примирју и ослобађању израелских талаца и палестинских заробљеника. Тел Авив и Хамас су потврдили учешеће. Дијалогу ће посредовати и Сједињене Државе, те Катар, док ће Мосад, Шин Бет и ЦИА бити део делегација.

Уједињене нације потврђују да је ситуација у Гази катастрофална, што приказују бројеви – више од 32.000 погинулих, 75.000 рањених и два милиона принудно расељених.

Председник парламента у Ирану сматра да Израелу следи "неизбежна освета" због удара на њихов конзулат у Сирији, док високи званичник упозорава да "ниједна израелска амбасада није безбедна".

Претње је упутио и Израел, овај пут Хезболаху, наводећи да је спроведена још једна фаза припрема за рат са либанском организацијом, а бригада Ел Касам поручује трупама Војске Израела да ће њени припадници ''горети на улицама Газе''.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво