Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас и Израел шаљу делегације на преговоре у Каиру; ИДФ повукле трупе из Кан Јуниса због офанзиве на Рафу

Сукоб Израела и Хамаса – 184. дан. Генерални секретар УН Антонио Гутерес, шест месеци од почетка борби у Појасу Газе, назива 7. октобар "даном бола за Израел и свет". У Египту би требало да почну нови преговори о могућем прекиду ватре, а Хамас и Израел су потврдили да ће послати делегације у Каиро. ИДФ су саопштиле да повлаче све копнене трупе из јужног дела енклаве осим једне бригаде зато што су припремају офанзиву на Рафу. Више од 50.000 људи окупило се испред Кнесета у Јерусалиму на митингу поводом пола године од почетка сукоба са Хамасом.

Хамас и Израел шаљу делегације на преговоре у Каиру; ИДФ повукле трупе из Кан Јуниса због офанзиве на Рафу Хамас и Израел шаљу делегације на преговоре у Каиру; ИДФ повукле трупе из Кан Јуниса због офанзиве на Рафу

Израел наставља са нападима и рацијама града Кан Јуниса у јужном делу Газе. Тврде да су нашли и уништили велико складиште оружја са неколико тона експлозива. Снажни напади се изводе у целом Појасу Газе.

Хамас је потврдио да његова делегација долази у Каиро на нову рунду преговора о примирју истичући да не одустаје од својих услова од 14. марта.

Очекује се да ће у разговорима учествовати директор ЦИА Бил Бернс, заједно са министром спољних послова Катара шеиком Мухамедом бин Абдулрахманом ел Танијем и израелском делегацијом.

Од неухрањености и дехидрације у Гази је умрло 28 деце до 1. априла, наводи канцеларија УН за координацију хуманитарних послова (ОЦХА), додајући да се процењује да је више од 50.000 деце млађе од пет година акутно неухрањено.

Здравствене власти у Гази наводе да је број погинулих Палестинаца у израелском нападу од 7. октобра порастао на 33.137, уз 75.815 повређених особа.

Дуж границе Израела и Либана забележено је више експлозија са обе стране, од артиљеријске и ракетне паљбе.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво