Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Делегација Хамаса сутра на преговорима у Каиру; ОЦХА: Умрло 28 деце од неухрањености и дехидрације

Сукоб Израела и Хамаса – 183. дан. Од неухрањености и дехидрације у Гази је умрло 28 деце, преноси ОЦХА. Тело једног од талаца отетих 7. октобра пронађено је у Кан Јунису, саопштио је ИДФ. Пентагон је уверен да се Техеран спрема да узврати напад после удара Израела на конзулат Ирана у Дамаску. Генерални секретар УН Антонио Гутерес затражио је објашњење убиства 196 хуманитарних радника, у току израелских акција.

Делегација Хамаса сутра на преговорима у Каиру; ОЦХА: Умрло 28 деце од неухрањености и дехидрације Делегација Хамаса сутра на преговорима у Каиру; ОЦХА: Умрло 28 деце од неухрањености и дехидрације

Хуманитарна организација Светска централна кухиња тражи формирање независне комисије за истрагу убиства њених радника у израелском ваздушном нападу у Гази. Истичу да израелска војска не може веродостојно да истражује сопствену "грешку".

Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Kирби изјавио је да Сједињене Америчке Државе не планирају да спроведу независну истрагу о израелском нападу на Светску централну кухињу у Гази, у којем је убијено седам хуманитарних радника.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су отпустиле мајора и пуковника јединице која је деловала у акцији у којој је погинуло седморо хуманитарних радника добротворне организације Светска централна кухиња.

Заменик министра спољних послова Пољске Анджеј Шејна уручио је дипломатску ноту израелском амбасадору у Варшави Јакову Ливнеу у знак протеста због убиства пољског хуманитарног радника у израелском нападу на конвој хуманитарних радника у Гази раније ове недеље.

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ рекао је да је израелска влада отворила "неке коридоре" ка Појасу Газе, како би се испоручила хуманитарна помоћ, али да то није довољно да се спречи глад.

уторак, 21. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара