Читај ми!

Челници ЕУ позивају младе на европске изборе, истичу пример Тејлор Свифт

Европска комисија покренула кампању je не би ли привукла младе Европљане да гласају на изборима који се одржавају од шестог до деветог јуна. Кампања укључује европске музичаре који би могли да утичу на то да млади, који све мање излазе на гласање, одлуче да то учине.

Поред шпанске певачице Росалије, белгијске Анжел и репера из те земље, Пoл Ван Хавера (Стромај), у кампању се укључио и популаран италијански бенд "Манескин" који је победио на Евровизији 2021. песмом "Zitti e buoni".

Европска комисија је одлучила да у ту сврху позове и друге европске музичаре подсећајући на пример америчике певачице Тејлор Свифт.

Наиме потпредседник Европске комисије Маргаритис Шинас истакао је да нико не може да утиче на младе онако како то могу други млади.

"Даћу вам пример Тејлор Свифт која је на својим друштвеним мрежама позвала младе Американце да изађу на председничке изборе. Дан након њене објаве 35.000 Американаца се регистровало за гласање", истакао је Шинас.

Европска комисија контактираће и друге музичаре као и атлетичаре и фудбалере рођене у Европи а настојаће да направе једну врсту географског баланса не би ли на тај начин привукли што већи број гласача из свих 27 европских земаља.

Један од послењих синглова певачице Анжел "Bruxelles je t'aime" (Бриселе, волим те) могао би да постане један од омиљених европске кампање.

Излазност на изборе за Европски парламент је историјски доста низак са великим разликама између земаља чланица ЕУ.

Излазност 2019. је била 50,66 одсто премашујући по први пут педесет одсто  још од 1994. године.

По истраживању Евробарометра до тог повећања је дошло захваљујући младима. Ове године ће моћи да гласају и тинејџери са навршених 16 година и то у четири европске земље – Белгији, Немачкој, Малти и Аустрији.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара