Читај ми!

У Таџикистану ухапшено девет особа због сумње да су умешани у терористички напад у Москви

Девет особа је ухапшено у Таџикистану због сумње да су умешани у терористички напад у Москви, сазнаје Ројтерс. Тамошње безбедносне службе су окупиле чланове породица четворице Таџикистанаца осумњичених за извршење напада како би руски истражитељи обавили разговоре с њима.

Таџикистанске власти ухапсиле су током ове недеље девет особа због сумње да су умешане у терористички напад у Москви у којем су убијене најмање 143 особе, сазнаје Ројтерс у таџикистанским безбедносним изворима. Осумњичени су ухапшени у граду Вакдату, а пребачени су у престоницу Душанбе.

Четворица осумњичених за напад, којима је одређен притвор, држављани су Таџикистана. Осим њих, у Русији је ухапшено још седморо осумњичених за умешаност у напад, од којих су неки такође Таџикистанци.

Безбедносне службе Таџикистана су окупиле чланове породица четворице Таџикистанаца осумњичених за извршење напада како би руски истражитељи обавили разговоре с њима.

Одређен притвор и деветом осумњиченом за напад

Окружни суд у Москви одредио је деветом осумњиченом за напад на концертну дворану "Kрокус сити хол", Назримаду Лутфулоју, притвор до 22. маја, до суђења, навела је та правна институција на Телеграму, пренела је РИА Новости.

Према истражитељима, Луфтолој је учествовао у финансирању терориста.

Сам оптужени је делимично признао кривицу, рекла је његова адвокатица Маргарита Хорева.

Према добијеним подацима, Лутфулој, 24-годишњи младић родом из Таџикистана, живео је у хостелу у близини станице метроа Шчелковска.

Он је први пут приведен 23. марта увече код зграде "Kрокуса".

Затим је, као одговор на захтев полиције да покаже документе, почео да се "изражава грубим непристојним језиком, понаша се пркосно и дрско".

Након тога, Преображенски суд га је ухапсио на 15 дана због хулиганизма.

У терористичком нападу на тржни центар "Крокус сити хол" у Москви убијене су 143 особе, а најмање 360 људи је повређено.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво