Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ бомбардовао Газу – најмање 18 погинулих; званичник Хезболаха убијен у јужном Либану

Рат Израела и Хамаса – 175. дан. ИДФ је напао избегличке кампове Џабалија, Магаза и Нусеират, као и град Газу, где је погинуло најмање 18 цивила, саопштило је Министарство здравља под управом Хамаса. Изреалске снаге наводе да је један војник погинуо, а 16 рањено, у борбама на југу палестинске енклаве. Шефови Мосада и Шин Бета у Каиру и Дохи настављају преговоре о пуштању талца и прекиду ватре.

ИДФ бомбардовао Газу – најмање 18 погинулих; званичник Хезболаха убијен у јужном Либану ИДФ бомбардовао Газу – најмање 18 погинулих; званичник Хезболаха убијен у јужном Либану

Палестински премијер Мухамед Мустафа формирао је нову владу у којој ће бити и министар спољних послова, a тренутни прекид ватре и израелско повлачење из Газе остаје приоритет, преноси палестинска новинска агенција Вафа.

Мустафа, савезник председника ПА Махмуда Абаса, именован је овог месеца за премијера са мандатом да помогне реформу Палестинске власти, која има ограничену самоуправу на Западној обали коју контролише Израел.

Сиријска државна новинска агенција САНА, позивајући се на војни извор, јавља да су израелски авиони гађали стамбену зграду у области Дамаска. ИДФ није коментарисао ове наводе.

Израелска војска је саопштила да је уништен велики део Хамасовог тунела, дугог два и по километра, који је био део подземне мреже која је повезивала северну и јужну Газу. 

Вишег команданта Хамаса Раада Табета елиминисали су израелски командоси у болници Шифа у Гази, саопштила је израелска војска.

"Табет је био задужен у Хамасу за регрутовање и снабдевање и сматра се да је међу првих 10 рангираних команданата Хамаса", тврде у ИДФ-у.

Турска, Мароко, Јордан и Египат су дестинације које израелски грађани треба да "избегавају", рекао је званичник израелског Савета за националну безбедност који је издао упозорење о путовању у те четири земље. Упозорење за Египат укључује Синајско полуострво, популарно одредиште за одмор Израелаца који путују током Пасхе. 

Званичник је такође упозорио Израелце који путују у Шведску у мају на такмичење за Песму Евровизије 2024. да прикрију свој идентитет.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво