Читај ми!

ФСБ: Спречен терористички напад у Самарској области, нападач мртав

Мушкарац планирао да детонира импровизовану експлозивну направу у згради где се врши пријем хуманитарне помоћи у Самарској области, саопштила је Федерална служба безбедности Русије. Истичу да је реч о руском држављанину који је погинуо када се, у акцији хапшења, експлозив сам активирао.

На територији Самарске области спречен је терористички акт који је планирао држављанин Руске Федерације, рођен 1994. године, саопштила је Федерална служба безбедности Русије, а пренео Интерфакс.

ФСБ описује нападача као саучесника Руског добровољачког корпуса (РДК), за који руске власти наводе да је под патронатом украјинских специјалних служби.

Како се наводи у саопштењу, мушкарац је планирао да детонира импровизовану експлозивну направу у згради где се врши пријем хуманитарне помоћи.

Приликом хапшења, тврди ФСБ, импровизована експлозивна направа се сама активирала, услед чега је нападач погинуо.

Међу припадницима обезбеђења и цивилима нема повређених.

ФСБ додаје да је нападач од 2022. био јавно ангажован на дискредитовању Оружаних снага Русије, а да га је у септембру прошле године регрутовала украјинска обавештајна служба посредством РДК и да је он прихватио да организује и врши диверзије на територији Руске Федерације.

Приликом претреса места где је живео, откривена је лабораторија за производњу експлозива, компоненте за његову производњу, као и још једна импровизована екслозивна направа спремна за употребу.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво