Читај ми!

Путин: Терористички напад у Москви извели радикални исламисти

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да су терористички напад у Москви извели "радикални исламисти". Ипак, нагласио је да САД покушавају "да убеде све да Украјина није умешана у напад, већ да је напад извела Исламска држава".

Владимир Путин је истакао да званична Москва зна да су „злочин починили радикални исламисти, против чије идеологије се и сам исламски свет вековима борио", преноси РИА.

Додао је да је потребно одговорити на питање зашто су терористи покушали да оду у Украјину након што извршенили напад у руској престоници, као и ко их је тамо наводно чекао.

Путин је истакао да САД покушавају "да убеде све да Украјина није умешана у напад, већ да је напад извела Исламска држава".

Руски председник је рекао да су они који су планирали терористички напад намеравали да изазову панику у руском друштву, али, како је навео, суочили су се са одлучним одговором.

''Овај злочин може бити само карика у читавом низу покушаја оних који се против наше земље боре рукама неонацистичког режима у Кијеву од 2014. А нацисти, као што је познато, никада нису презали да користе прљава и нехумана средства за постизање својих циљева'', рекао је руски председник.

Путин је рекао и да се у Украјини "ствара Хитлерјугенд''.

Према последњим подацима, у терористичком нападу у петак увече на концертну дворану у предграђу Москве погинуло је 139 људи, међу којима троје деце, а повређено је око 180 људи.

Одговорност за напад преузела је Исламска држава.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво