Читај ми!

Москва жали и одаје пошту убијенима у терористичком нападу – двојица од оптужених признали кривицу

У Русији је данас дан националне жалости за погинулима у терористичком нападу у Kрокус сити холу у близини Москве. Према последњим подацима руског Истражног комитета, у нападу је погинуло 137, а повређено 180 људи. Двојица осумњичених за напад признали кривицу.

Москва жали и одаје пошту убијенима у терористичком нападу – двојица од оптужених признали кривицу Москва жали и одаје пошту убијенима у терористичком нападу – двојица од оптужених признали кривицу

Русија жали за погинулима у терористичком нападу који се у петак догодио у Крокус сити холу код Москве. Према последњим подацима руског Истражног комитета, у нападу је погинуло 137 особа, а повређено више од 150 људи. 

Председник Русије Владимир Путин изјавио је јуче да је напад у Kрокус сити холу крвави, варварски терористички чин и обећао да ће починиоци, организатори и наручиоци злочина бити кажњени.

У концертну дворану Kрокус сити хол у Kрасногорску код Москве у петак увече упали су наоружани нападачи и почели да пуцају у посетиоце, а потом су  бацали запаљива средства, због чега је избио пожар. 

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије јуче је саопштила да је у вези са нападом приведено 11 особа, међу њима и четири особе које су биле директно умешане у терористички напад

Из ФСБ-а је речено да је оружје које су нападачи користили у Kрокусу било унапред припремљено у скровишту и да су нападачи покушали да побегну аутомобилом, крец́уц́и се ка руско-украјинској граници. Они су приведени у Брјанској области, у размаку од неколико сати.

Према наводима ФСБ-а, нападачи су намеравали да пређу границу и имали су контакте на украјинској страни. 

Министарство унутрашњих послова Русије касније је демантовало информације да су ухапшени руски држављани, истичући да су сви страни држављани. Одговорност за напад преузела је Исламска држава, али званична Москва није коментарисала ту информацију.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво