Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Уницеф: Више од 13.000 деце убијено у Појасу Газе; ИДФ: На северу уништена мрежа Хамасовових тунела

Рат Израела и Хамаса – 163. дан. Израелска војска саопштила је да је открила и уништила мрежу Хамасовових тунела на северу Газе. Број убијених Палестинаца у Гази од почетка сукоба премашио је 31.600, тврде тамошње власти. Још нејасна судбина Марвана Исе, заменика команданта Хамасовог војног крила и трећег највишег званичника те палестинске организације у Гази. Бенјамин Нетанјаху каже да савезници Израела имају "кратко памћење" када је реч о нападу од 7. октобра.

Уницеф: Више од 13.000 деце убијено у Појасу Газе; ИДФ: На северу уништена мрежа Хамасовових тунела Уницеф: Више од 13.000 деце убијено у Појасу Газе; ИДФ: На северу уништена мрежа Хамасовових тунела

Свако треће дете млађе од две године у северном делу Појаса Газе је неухрањено и на ивици глади. Израел, међутим, тврди да не ограничава доставу помоћи за цивиле и одговорност за спору испоруку пребацује на неспособност и неефикасност хуманитарних агенција.

За то време брод са другим контингентом хуманитарне помоћи спреман је да превезе храну од Кипра до Појаса Газе, изјавио је кипарски председник Никос Христодулидес.

Прва пошиљка помоћи становницима Газе од скоро 200 тона намирница стигла је у палестинску енклаву у петак касно увече.

Због страха од масовних цивилних жртава савезници позивају израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа да одложи напад на Рафу. Он поручује да ће уништити Хамас, а становнике евакуисати.

Истовремено, шаље делегацију у Катар на преговоре са Хамасом. Очекује се да би шеф Мосада, Давид Барнеа могао да предводи разговоре о прекиду ватре, јавља Ројтерс. Сједињене Државе неће послати представнике, преноси Ал Џазира.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара