Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Преговори Израела и Хамаса у ћорсокаку; Хезболах испалио ракете на Израел, Гвоздена купола их пресрела

Рат Израела и Хамаса – 153. дан. Преговори Израела и Хамаса су у ћорсокаку, а делегација Хамаса је напустила Каиро како би обавила додатне консултације. Тврди да Израел не одговара на њихове главне захтеве. Гвоздена купола пресрела девет од десет ракета које је испалио Хезболах на север Израела. Израелске одбрамбене снаге настављају са операцијама у централној Гази и Кан Јунису. Министарство здравља у Гази саопштило је да је од 7. октобра убијено 30.800 Палестинаца.

Преговори Израела и Хамаса у ћорсокаку; Хезболах испалио ракете на Израел, Гвоздена купола их пресрела Преговори Израела и Хамаса у ћорсокаку; Хезболах испалио ракете на Израел, Гвоздена купола их пресрела

Најмање 12 Палестинаца је убијено, а на десетине их је рањено, у израелским нападима широм Појаса Газе током претходног дана. 

Одбрамбене снаге Израела (ИДФ) тврде да су ликвидирале команданта ракетне једнице Хамаса и ухапсиле 250 припадника ове организације и Исламског џихада у Кан Јунису. У борбама је погинуо један војник ИДФ-а, док их је петоро рањено. 

Влада премијера Бенјамина Нетанјахуа је одобрила изградњу више од 3.000 кућа и станова на Западној обали као одговор, како наводе медији, на недавни смртоносни палестински напад у близини Мале Адумима.

Уједињене нације (УН) упозориле су да је потребно да се удвостручи дневни број конвоја хуманитарне помоћи који улазе у Појас Газе, јер је глад у "готово неизбежна".

Два морнара су погинула на теретном броду који је пловио под заставом Барбадоса у ракетном нападу јеменских Хута у Аденском заливу.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара