Читај ми!

Сунак: Владавина руље замењује демократију у Британији

Британија запада у "владавину руље" и полиција ће учинити више да заштити демократију државе, поручио је британски премијер Риши Сунак, након што је британска влада најавила додатна финансијска средства за заштиту посланика.

Риши Сунак је рекао да постоји све већи консензус да владавина руље замењује владавину демократије. И морамо заједно то хитно да променимо, рекао је Сунак.

Навео је да образац насилног понашања који, како тврди, има за циљ да спречи законодавце да обављају свој посао мора бити заустављен.

Многи британски посланици суочили су се са учесталим претњама од напада Хамаса на Израел 7. октобра, а неки су се плашили за своју безбедност уколико изнесу своје ставове о сукобу у Појасу Газе.

Министарство унутрашњих послова Велике Британије раније је најавило финансирање у вредности од 31 милиона фунти за додатну сигурност посланика и других званичника.

Сунак је нагласио да би нови демократски полицијски протокол подразумевао додатне полицијске патроле и јасно ставио до знања да протесте у близини кућа изабраних представника треба третирати као покушаје застрашивања.

Овај протокол такође јасно ставља до знања да од сада полиција треба да предузме "доследан и чврст приступ" да заштити демократске процесе од застрашивања, ометања и субверзије, додао је Сунак.

петак, 12. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво