Имран Кан и супруга Бушра осуђени на по седам година затвора због незаконитог брака

Бивши премијер Пакистана Имран Кан и његова супруга Бушра осуђени су на по седам година затвора због тога што је, према суду, склапањем њиховог брака 2018. године прекршен закон, саопштила је његова партија. Реч је о трећој пресуди за недељу дана против Имрана Кана.

Суд je навео да брак Имрана и Бушре није склопњен у складу са законом јер није испоштован период који, према исламским правилима, мора да прође између развода и склапања новог брака. 

Бушра се удала за Имрана, наиме, пре него што је прошло довољно времена од њеног развода са првим мужем, сматра суд.

"После ужурбаних саслушања на суду, без унакрсног испитивања сведока и одговарајућег поступка – ово је ругање закону", оцењује Канова партија ПТИ.

Брачном пару, осим затворске казне, одређено је и да плате новчану казну од по 1.800 долара.

То је трећа пресуда за недељу дана против 71-годишње звезде крикета и долази уочи националних избора који су заказани за 8. фебруар, а на којима му је забрањено да учествује.

Пар, који је 2018. године склопио брак на тајној церемонији, седам месеци пре него што је Имран постао премијер, негирао је да је починио кривично дело.

Оптужбе бившег мужа

Бивши муш, са којим је Бушра била 30 година у браку, поднео је пријаву против ње, пренео је Ројтерс.

Остаје, међутим, нејасно како је Имре упознао Бушру, којој је одређен кућни притвор у вили у Исламабаду, али се спекулише да је био опчињен њеном духовитошћу. 

Имран Кан, који се налази у затвору, осуђен је раније ове седмице на 10 година затвора због одавања државне тајне и на 14 година са супругом због корупције, односно илегалне продаје државних поклона.  

Спендован је на 10 година из политичког живота због оптужби изнетих против њега.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије