Погинула три америчка војника, а више од 30 рањено у нападу дроном у Јордану

Три америчка војника су погинула, а најмање 34 је повређено у нападу дроном прошле ноћи на мању америчку базу у Јордану, близу границе са Сиријом, што су први амерички губици од непријатељског деловања на Блиском истоку од почетка рата у Гази.

Погинула три америчка војника, а више од 30 рањено у нападу дроном у Јордану Погинула три америчка војника, а више од 30 рањено у нападу дроном у Јордану

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да су напад извеле "радикалне милитантне групе“ из Сирије и Ирака које подржава Иран, додајући да jе још у току прикупљање чињеница о том догађају.

Убиство тројице Американаца у Јордану у близини границе са Сиријом представља значајну ескалацију ионако несигурне ситуације на Блиском истоку, оцењује Си-Ен-Ен.

Централна команда САД потврдила је у саопштењу да су три војника погинула, а више од 30 повређено у нападу дроном који је "ударио на базу на североистоку Јордана“. Ројтерсу је речено да су 34 особе на посматрању због "могућих трауматских повреда мозга."

Од петка је било више од 158 напада на америчке и коалиционе снаге у Ираку и Сирији, које су званичници описали као "сталне неуспешне салве дронова, ракета и пројектила". Ти удари нису изазвали озбиљне повреде или штету на инфраструктури.

Остаје нејасно је зашто америчка ПВО није успела да пресретне дрон, будући да је то први познати напад на ту базу откако су 17. октобра почели удари на америчке и коалиционе снаге.

Америчке снаге у тој бази налазе се у саветодавној улози и ради пружања помоћи Јордану.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара