Две особе погинуле, четири спасене након пада руског авиона у Авганистану

Четири особе су спасене, а две су погинуле током протеклог викенда након пада приватног руског авиона са шест путника у Авганистану, саопштиле су талибанске власти.

Руска управа за цивилно ваздухопловство потврдила је да се у Авганистану срушио авион "фалкон 10" са четири члана посаде и два путника.

Несрећа се догодила у суботу у планинској области у провинцији Бадакшан, око 250 километара североисточно од главног града Авганистана Кабула, преноси АП.

Спасилачке екипе убрзо су послате у ову удаљену руралну област у којој живи само неколико хиљада људи.

Портпарол талибана Забихулах Муџахид објавио је видео-снимке на друштвеној мрежи Икс на којима се виде четири спасена члана посаде.

Он је рекао је да им је указана прва помоћ и да су из Бадакшана пребачени у Кабул, те да су сва четворица ван животне опасности.

Локалне власти у Бадакшану саопштиле су да ће тела двојице погинулих у овој несрећи бити извучена са места пада летелице.

Талибанско министарство саобраћаја и цивилног ваздухопловства саопштило је да је авион пронађен у округу Куф Аб, надомак планине Аруз Кох.

Абдул Вахид Рајан, портпарол талибанског министарства за информисање и културу, рекао је у недељу да је пад руског авиона изазвао "проблем са мотором", без детаљнијег објашњења.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво