ИЗ ЧАСА У ЧАС

Убијена још два таоца у Гази; Блинкен: Убијено превише Палестинаца

Сукоб Израела и Хамаса – 102. дан. Из кибуца Бери саопштено да су Јоси Шараби и Итаи Свирски, који су отети 7. октобра, убијени у Гази и да њихова тела држи Хамас. САД су поново гађале положаје Хута у Јемену, док је компанија за поморско обезбеђење саопштила да је грчки теретни брод, који плови под заставом Малте, погођен пројектилом у Црвеном мору. У Давосу се води жива расправа о ситуацији на Блиском истоку, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да "палестинско питање" мора да буде решено. Министарство здравља у Гази саопштава да је протекла 24 сата убијено 158 Палестинаца.

Убијена још два таоца у Гази; Блинкен: Убијено превише Палестинаца Убијена још два таоца у Гази; Блинкен: Убијено превише Палестинаца

Израелски министар одбране Јоав Галан саопштио је да је "интензивна фаза" копнене офанзиве на северу Газе завршена, те да ће ускоро бити завршена и око Кан Јуниса, града на југу Појаса Газе.

Наводи да су њене копнене снаге почеле да делују у Нусеирату, у централном делу Појаса Газе, ширећи даље офанзиву против Хамаса.

Поручује да само војни притисак на Хамас може води ослобађању талаца.

Нова размена ватре Израела и Хезболаха, а у три синхронизована напада у израелском граду Ранани једна особа је убијена а најмање 17 повређено.

Рације и пуцњава и на Западној обали. Убијена су три Палестинца, више њих је рањено, а неколико је ухапшено, преносе палестински медији.

Број убијених Палестинаца у израелским ваздушним нападима на Појас Газе премашио је 24.000, саопштило је Министарство здравља Газе.

Како је навело, у нападима је убијено 24.100 Палестинаца, а рањена су 60.834.

Реаговао је генерални секретар УН Антонио Гутерес и саопштио да велику већину убијених у Гази чине жене и деца. Поручио је да ништа не може да оправда колективно кажњавање палестинског народа. 

Огласила се и Агенција Уједињених нација за палестинске избеглице (UNRWA) и поручила да је на делу највеће расељавање Палестинаца од 1948. године.

Дошло је и до новог напада Хута у Црвеном мору, гађали су амерички брод и упозорили да ће наставити са нападима све док агресија на Газу не престане.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара