Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел спреман да пусти хуманитарне бродове са Кипра у Газу; За 24 сата страдало 150 Палестинаца

Сукоб Израела и Хамаса – 86. дан. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштавају да су извеле талас ваздушних напада током ноћи широм Појаса Газе, док се копнена операција наставља. Са друге стране, Министарство здравља у Гази, које води Хамас, тврди да је 150 Палестинаца страдало у протекла 24 сата.

Израел спреман да пусти хуманитарне бродове са Кипра у Газу; За 24 сата страдало 150 Палестинаца Израел спреман да пусти хуманитарне бродове са Кипра у Газу; За 24 сата страдало 150 Палестинаца

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху најавио је да ће борбе против Хамаса наставити да се воде на свим фронтовима, још много месеци, док је Министарство здравља у Гази саопштило да је најмање 165 Палестинаца погинуло у последња два дана.

Пратећи најаве израелског премијера и ратног кабинета, тенковске јединице ИДФ-а навеле су да напредују у Кан Јунису, на југу Појаса Газе, где су у току и повремене рације на локацијама за које се верују да су служиле као положаји Хамаса.  

Управо због интензивних напада на Кан Јунис, Канцеларија Уједињених нација (УН) за координацију хуманитарних послова саопштила је да је најмање 100.000 Палестинаца било присиљено да се измести у Рафу, најјужнији град у Појасу Газе. 

Док трају сукоби у Гази, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да је извршено више напада са територије јужног Либана на положаје израелске војске на северу земље, као и да су пресрели "сумњиву ваздушну мету" која је била у ваздушном простору Израела.

Хезболах је претходно навео да је у противнападу погодио три положаја израелске војске. 

Такође, Сирија тврди да је Војска Израела извршила ваздушни напад на сиријски град Алеп, приликом чега је дошло до материјалне штете, а да је једна од погођених локација и аеродром. 

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије