Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ покренуо копнену операцију у Кaн Јунису, у нападу код болнице 30 мртвих; Ердоган упоредио Нетанјахуа са Хитлером

Сукоб Израела и Хамаса – 82. дан. Палестински званичници саопштили су да је број погинулих у израелском ваздушном нападу на стамбену зграду у близини болнице Ел Амал у Кан Јунису порастао на 30, а да је шесторо Палестинаца погинуло у израелском нападу на Западној обали. Израел, са друге стране, најављује смену главне комесарке израелске затворске службе Кети Пери јер, како тврди, није била довољно оштра према палестинским затвореницима. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган упоредио је израелске нападе на Газу са третманом јеврејског народа за време нацизма. Нетанјаху је узвратио да је Ердоган "последња особа која може да проповеда морал".

ИДФ покренуо копнену операцију у Кaн Јунису, у нападу код болнице 30 мртвих; Ердоган упоредио Нетанјахуа са Хитлером ИДФ покренуо копнену операцију у Кaн Јунису, у нападу код болнице 30 мртвих; Ердоган упоредио Нетанјахуа са Хитлером

Начелник Генералштаба Израелских одбрамбених снага (ИДФ), генерал-потпуковник Херци Халеви, изјавио је да би рат у Појасу Газе могао да потраје месецима, јер је толико, како је рекао, потребно да се ухапсе или убију највиши лидери Хамаса.

Истакао је да ИДФ има оперативну контролу над севером Газе, наглашавајући да израелске трупе морају да појачају своју доминацију у јужној Гази са фокусом на јужни град Кан Јунис.

Са друге стране, палестинско Министарство здравља саопштило је да је у израелским нападима на Газу од 7. октобра убијено више 21.000 људи, док је Палестинска управа позвала УН да званично прогласи глад у Гази.

У рацијама израелских снага широм окупиране Западне обале, укључујући Наблус, Тубас и Тулкарем, ухапшено је више од 50 особа.

Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха, у којима је рањено девет израелских војника.

У међувремену су реаговали и Хути, који су саопштили да су извели нападе на израелски град Елијат и на комерцијални брод у Црвеном мору, у знак подршке народу у Појасу Газе.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво