Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израелска војска ушла у централни део Појаса Газе; Рације ИДФ-а на Западној обали, ухапшено више од 50 особа

Сукоб Израела и Хамаса – 81. дан. Интернет и телефонске услуге пале су четврти пут у Појасу Газе, објавила је палестинска телекомуникациона компанија Палтел. Палестинско друштво Црвени полумесец саопштило је да је гранатирано њихово седиште у Кан Јунису. Палестина позива УН да прогласи глад у Гази. Са друге стране, изралеске снаге ушле су у централни део Појаса Газе. Тврде и да су током ноћи погодиле више од 100 циљева Хамаса у јужном делу Појаса Газе. Нови сукоби код границе са Либаном.

Израелска војска ушла у централни део Појаса Газе; Рације ИДФ-а на Западној обали, ухапшено више од 50 особа Израелска војска ушла у централни део Појаса Газе; Рације ИДФ-а на Западној обали, ухапшено више од 50 особа

Израелска војска не престаје са операцијама у свим деловима Газе, делује са копна, мора и из ваздуха.

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху одбацио је медијска нагађања о могућем прекиду сукоба, те поручио да рат у Појасу Газе "није ни близу краја" и да ће "трајати дуго". Оцењује да без војног притиска Израел неће успети да ослободи преостале таоце у Гази.

Хамас одговара да неће бити разговора о размени заробљеника без потпуног прекида ватре и израелског повлачења из Газе.

Према наводима Министарства здравља у Гази, број погинулих Палестинаца порастао је на 20.674, док је повређено 54.536. Указују да је здравствени систем пред потпуним колапсом, те да је више од 9.000 људи преминуло јер нису могли да имају адекватно лечење.

Дошло је и до размене ватре Израела и Хезболаха. Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су гранатирале командни центар Хезболаха у јужном Либану као одговор на ракетну ватру на северни Израел.

У израелском нападу на Сирију убијен је Сејед Раза, високи саветник Иранске револуционарне гарде. Техеран је поручио да ће Израел платити за убиство команданта Реза.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара