Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Број погинулих у нападу на избеглички камп у Магази порастао на 106; Размена ватре Израела и Хезболаха

Сукоб Израела и Хамаса – 80. дан. Палестински медицински званичници саопштили су да је број погинулих, у јучерашњем израелском ваздушном нападу на избеглички камп Магази у централном делу Појаса Газе порастао на 106. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху изјавио је да рат у Појасу Газе "није ни близу краја" и да ће "трајати дуго". Поручио је да без војног притиска Израел неће успети да ослободи преостале таоце у Гази. Размена ватре Израела и Хезболаха. У нападу Израела убијен високи саветник Иранске револуционарне гарде у Сирији, Техеран поручује да ће Израел платити за убиство команданта Реза.

Број погинулих у нападу на избеглички камп у Магази порастао на 106; Размена ватре Израела и Хезболаха Број погинулих у нападу на избеглички камп у Магази порастао на 106; Размена ватре Израела и Хезболаха

Министраство здравља у Гази наводи да је најмање 70 Палестианаца погинуло током израелских напада на избеглички камп у Магази, у централном делу Појаса Газе, описујући нападе над цивилима као масакр. 

Са друге стране, ИДФ преноси да је у борбама против Хамаса страдало 13 припадника израелске војске, док је у а акцијама израелске војске погинуло најмање 8.000 палестинских бораца.

Такође, ИДФ тврди да је близу оперативне контроле у северном делу Појаса Газе, као и да се због тога циљеве сада усмеравају на борбе против Хамаса на југу. ИДФ наводи да је главна тачка деловања на југу Газе град Кан Јунис, који се сматра, како истичу, једним од упоришта политичке подршке Хамасу.

Директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Гебрејесус поручио је да је уништавање здравственог система у Гази трагедија и позвао на моментално успостављање примирја, а да се болнице у Гази свакодневно суочавају са сталним приливом рањених пацијената. 

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху рекао је да ће ИДФ наставити да се бори против Хамаса све док се не постигне потпуна победа, јер је то једини начин да се супротстави овој, како је рекао, терористичкој организацији, и да се врате израелски таоци из Газе.

среда, 12. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије