Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Отворен прелаз Карем Шалом за доставу помоћи у Газу; Израел грешком убио тројицу талаца

Сукоб Израела и Хамаса – 70. дан. ИДФ тврди да је уништен штаб Хамаса у четврти Шеџаја у граду Газа. Хамас: Тунели у Гази изграђени да могу да издрже упумпавање воде. Палестински председник Махмуд Абас рекао је америчком саветнику за националну безбедност Џејку Саливану да израелски напад на палестински народ, посебно у Гази, мора престати. ЕУ, Британија и још десетак земаља позвале Израел да обузда насиље досељеника на Западној обали.

Отворен прелаз Карем Шалом за доставу помоћи у Газу; Израел грешком убио тројицу талаца Отворен прелаз Карем Шалом за доставу помоћи у Газу; Израел грешком убио тројицу талаца

Амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливан састао се са израелским премијером и министром одбране током његове посете Тел Авиву, преносећи став Беле куће да би тренутна фаза рата требало да се заврши за две до три седмице. Саливан ће данас боравити на Западној обали, где ће разговарати са палестинским званичницима.

Израелски министар одбране Јоав Галан рекао је да ће за уништавање Хамаса бити потребно "више од неколико месеци", док је премијер Бенјамин Нетанјаху рекао да ће се Израел борити до "апсолутне победе".

Представници Међународног комитета Црвеног крста (МКЦК) и агенције УН за помоћ палестинским избеглицама кажу да је ситуација у Појасу Газе катастрофална и да се хуманитарна помоћ тешко дистрибуира, а у појединим деловима је немогућа. 

Шефица МКЦК Мирјана Шпољарић која је у четвртак боравила у Израелу апеловала је да се таоци који су још заточени у Гази одмах пусте, и поново тражила приступ таоцима.  

Израелска војска је саопштила да је ухапсила више од 70 припадника Хамаса у болници у северној Гази.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије