Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Бела кућа: Желимо да се рат заврши што је пре могуће; Израел: Рат ће трајати још месецима

Сукоб Израела и Хамаса – 69. дан. Ћестоке борбе се и даље воде у Шеџаји и Џабалији на северу Газе и у Кан Јунису. Убијена још два таоца која је држао Хамас. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху поручио је да Израел ништа неће спречити да уништи Хамас. Лидер Хамаса је истакао да је било какав аранжман у Појасу Газе без укључивања Хамаса заблуда. Кнесет одобрио додатних 7 милијарди америчких долара средстава за војни буџет.

Бела кућа: Желимо да се рат заврши што је пре могуће; Израел: Рат ће трајати још месецима Бела кућа: Желимо да се рат заврши што је пре могуће; Израел: Рат ће трајати још месецима

Одбрамбене снаге Израела (ИДФ) настављају са операцијама у Појасу Газе. Борбе се воде и у насељу Шеџаја у граду Газа.

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је да ништа неће спречити Израел да уништи палестинску милитантну групу Хамас упркос притиску међународне заједнице.

Америчка администрација одлаже продају више од 20.000 пушака америчке производње Израелу. Забринути су због напада израелских насељеника на Западној обали, пренео је амерички портал Аксиос, позивајући се на неименоване америчке званичнике.

Израелска војска наставља и са операцијама на северној граници са Либаном. Током јучерашњег дана гађали су позиције на југу Либана са којих сумњају да су испаљене ракете.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије