Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Рок привременог примирја истиче, трају напори да се продужи; Хамас ослободио 16 талаца

Извор близак палестинском Хамасу изјавио је за агенцију "Франс прес" да је та исламска организација пристала на продужење примирја за четири дана. Преговори о продужењу примирја у Катару. Хамас ослободио 10 Израелаца и четири Тајланђанина из Појаса Газе. Званичник из кабинета израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа каже да се разматра могућност продужења рока привременог примирја. Хамас саопштио да је у ранијим нападима током израелског бомбардовања убијен и најмлађи талац, 10-месечна беба Кфир Бибас, заједно са својом мајком и четворогодишњим братом. Израел проверава наводе Хамаса. Сукоби у Џенину на Западној обали, ухапшено 20 Палестинаца, рањено шест, укључујући двоје деце. У оквиру напада на камп у граду Џенину, убијена двојица палестинских дечака, јавља WAFA, док је израелска војска саопштила да је убила два високорангирана оперативца Исламског џихада.

Рок привременог примирја истиче, трају напори да се продужи; Хамас ослободио 16 талаца Рок привременог примирја истиче, трају напори да се продужи; Хамас ослободио 16 талаца

Палестинска група Хамас ослободила је током јучерашњег дана 10 Израелаца и два држављанина Тајланда из Појаса Газе. Са друге стране, Израел је пустио још 30 палестинских затвореника, од којих 15 жена и 15 деце.

Пре нове размена талаца и заробљеника, израелска војска и припадници Хамаса међусобно су се оптуживали за нападе и прво "озбиљно" кршење примирја.

Након што је после четвродневног прекида ватре примирје између Израела и Хамаса продужено за 48 сати, министар спољних послова Катара Маџид ел Ансари изјавио је да његова земља ради на продужетку мира. 

Шефови израелске и америчке обавештајне службе се такође налазе у Катару, где разговарају о могућим наредним корацима у примирју.

Клуб палестинских затвореника је, истовремено, саопштио да је број ухапшених Палестинаца на Западној обали од 7. октобра порастао на 3.290, укључујући 125 жена и 145 деце.

За то време, Уједињене нације предложиле су отварање прелаза Керем Шалом да би се омогућила испорука хуманитарне помоћи из Израела у Газу, док је први од три америчка војна авиона са помоћи слетео у Египат.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије