Читај ми!

ФБИ: Експлозија на граници између САД и Канаде није била терористички акт

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) завршио је истрагу саобраћајне несреће на америчко-канадској граници у близини Нијагариних водопада. Нису пронађени докази о постављеном експлозиву, нити повезаност са било којом терористичком групом. Гувернерка Њујорка Кети Хочул каже да је аутомобил је спаљен, те да је од њега остао само мотор. Не зна се да ли је возач аутомобила инцидент изазвао свесно или је реч о несрећи.

Канадске безбедносне службе истрага о експлозији водиле су под претпоставком да се ради о терористичком нападу, али је Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) утврдио да нема доказа о томе.

Како наводе из ФБИ, истрага је завршена и нису пронађени докази о постављеном експлозиву, нити повезаност са било којом терористичком групом.

ФБИ је обавестио јавност да је случај предат полицији у Нијагариним водопадима као предмет за саобраћајну истрагу.

Брачни пар из западног дела америчке државе Њујорк погинуо је у експлозији аутомобила на мосту Рејнбоу, код Нијагариних водопада, који повезује САД и Канаду.

На снимку са граничних сигурносних камера се види како бели аутомобил јури ка граничном прелазу Реинбоу бриџ, удара у ивичњак, а затим лети у ваздух, пренела је КТВ. Аутомобил се затим срушио и запалио источно од главног граничног прелаза на Нијагариним водопадима.

Један сведок је рекао да је видео прво црни дим, а затим ватру и да није било експлозије.

Гувернерка Кети Хочул је на конференцији за новинаре рекла да видео-снимак инцидента изгледа као да га је "генерисала вештачка интелигенција".

"Бићете у чуду. Аутомобил је оделетео у ваздух и прошао преко ограде", рекла је Хочул новинарима.

Навела је да власти још не знају да ли је возач аутомобила инцидент изазвао свесно или је реч о несрећи.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво